NAKLİYAT ÖNCESİ YAPILMASI GEREKENLER
Nakliyat öncesinde yapılması gerekenler aşamalar halinde planlı olmalıdır. Eşyaların hazırlanması, nakliye firması seçiminde doğru tercih ilk iki sırada olması gerekendir. Her şey kolay taşınma ve beraberinde zamanı iyi kullanmak içindir. Nakliye aşamasında eşyaların paketlenmesi önemli olan kısımdır.
Eşyalar paketlenerek içeriklerine özel kolilere yerleştirilerek taşıma aşamasına geçilir. Böylelikle eşya açılma sırasında yapılan bu organize durum vakit kazandıracaktır. Kolileme esnasında kategorilere ayırmak yardımcı bir seçenektir.
✅ Kitaplar
✅ Masa, sandalyeler
✅ Sökülebilecek Eşyalar
✅ Kırılacak Eşyalar
✅ Değerli Eşyalar
Evden eve nakliyatta firma ile ön anlaşma esnasında eşyaların paketlenmesi hususu öncelikli olarak konuşularak bir karara varılmalıdır. Zira günümüzde artık birçok nakliye firması eşya kolilemesini profesyonel elemanlarınca yapılmasının çok daha doğru, çok daha hasarsız ve hızlı olacağı düşüncesindedir.
Bu karar doğrultusunda özel eşyalar hariç nakliye elemanlarınca eşyalar içeriğine göre ambalajlanır ve araca yüklenme başlar. Artık yeni adreste olunduğuna göre şimdi sırada paketlerin açılması kısmı vardır.
Paketlerin Açılması
Kolilerin yerleşmesi sırasında yapılan planlı ambalajlamalar işte bu noktada önem taşır. İçeriğine göre taşıma elemanları kolileri açarak hızlı ve pratik bir şekilde düzenlemeye başlar. Bu profesyonel yaklaşım sayesinde müşterinin koli açma zahmeti de sona ermiş olur. Tek yapılması gereken tüm kolilerin açıldığına emin olmaktır.
Bir nakliyat organizasyonunda her zaman için önemli olan zamanın güzel kullanılmasıdır. Verilen saat dilimleri içerisinde nakliyenin gerçekleştirilmesi demek; işin profesyonelliğinin kanıtıdır. Nakliye gününe ait; hava durumundan, nakliye güzergahının trafik durumuna kadar her detay dikkat edilmesi gereken husustur.
Nakliye öncesinde yapılması gerekenler nakliyat firmasına en ince detayına kadar aktarılmak zorundadır. Mesela hassas bir eşyanın varlığının son dakikada taşınacağının bildirilmesi nakliye firması için belirsizliktir, hazırlıksız yakalanmadır. Nakliye işi her zaman planlama isteyen bir iştir.
Nakliye Gününden Öncesinde Yapılması Gerekenler
Nakliye günü öncesindeki günlerin bile planlanması sorunsuz ve kaliteli bir taşımacılık yaşanmasını sağlar. Bu nedenle en az 15 gün öncesinden yapılması gerekenler listesi vardır ki; bu kaçınılmazdır.
Nakliyeden 2 hafta önce;
- Evden eve nakliyat firmalarından fiyat alınmalıdır
- Firma hakkında detaylı bilgi sahibi olunmalıdır.
- Mutlaka iki taraf arası sözleşme yapılmış olmalıdır. (sözleşmede taşıma aracının plakası bile yer almalıdır)
Nakliyeden 1 hafta önce;
- Yeni ev için yerleşme planı hazırlanmış olmalıdır
- Eşyaların yerinin planlanması demek o gün için kargaşa yaşanmaması demektir.
- Özellikle büyük eşyaların yerinin planlanması nakliye elemanlarınca önemli bir detaydır.
- Mutlaka genel giderler abonelikleri iptal ettirilmelidir, yeni adrese yönlendirilme yapılmış olmalıdır.
Nakliyede müşteri tarafından taleple eşya paketlemenin kendileri tarafından yapılacağı talebi gelebilir. Bu talep sonrası nakliye firması için yaşanacak riskler, eşya zararları artık onların sorumluluğundan çıkacaktır. Bu nedenle her zaman önerilen eşya paketlemesinin nakliyecilere bırakılmasıdır. Nakliye esnasında cihaz sökülüp çıkarılması gibi durumlar yaşandığından bunu nakliyecilere bırakmak yerine konusunun profesyoneli ile anlaşma sağlanması en doğru karardır.
Nakliyeye Günler Kala;
- Nakliye gününde evde çocukların olmamasına özen gösterilmelidir.
- Değerli eşyalar ya da takılar muhafaza altında olmalıdır.
- Özellikle buzdolabının boşaltılma işleminin yapılmış olması gerekir.
Ve taşınma günü gelip çattığında nakliye öncesi yapılması gerekenler açısından hiçbir problem olmadan güne başlanmalıdır. Nakliyede eşyaların doğru paketlenmesi, teslimatı, mobilyaların de monte edilmesi, taşıma aracına yerleştirilmesi, zamanın doğru kullanılması önemli detaylardır. Nakliye ödemeleri anlaşma başında bir kısmı ya da yarısı iş bitiminde kalan kısmı şeklinde ödenmelidir.